Beograd – U prethodnih godinu dana rada Narodne skupštine usvojeno je 186 zakona, podneto 1.513 amandmana, a poslanici su se sa skupštinske govornice obratili skoro 16.000 puta, pokazuje analiza inicijative Otvoreni parlament. Najaktivniji poslanik je bio Bojan Đurić, potpredsednik iz LDP, koji se poslanicima obratio 273 puta.

 

bojan djuric

“Tokom prve godine rada u proseku su usvajana dva zakona dnevno, svaki sedmi amandman je prihvaćen, a narodni poslanici su se u proseku obratili po 64 puta, dok se 19 poslanika nijednom nije obratilo sa skupštinske govornice”, navode u Otvorenom parlamentu. U red najaktivnijih poslanika uvrstili su se i Veroljub Arsić iz SNS sa 258 obraćanja i Srđan Miković iz DS sa 246.

Među 19 poslanika koji nisu progovorili ni reč na skupštinskim zasedanjima nalazi se osmoro naprednjaka, šestoro demokrata, dvoje socijalista i po jedan iz LDP, URS i Zajedno za Srbiju. Poslanici sa najvećim brojem replika su Janko Veselinović (DS), Borislav Stefanović (DS), Veroljub Arsić (SNS), Bojan Đurić (LDP) i Zoran Babić (SNS).

Trećina poslanika, njih 86, nije podnela nijedan amandman za godinu dana rada ovog saziva parlamenta. Najaktivnija u podnošenja amandmana bila je Donka Banović iz DSS sa 172 predloga.

Danas

Comments are closed.Partneri
Arhiva

Free WordPress Themes